Bucuria alergării cu INVICTUS!

Bucuria alergării cu INVICTUS!
Sport, camaraderie, voluntariat, muncă de echipă şi multă veselie. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine prima ediţie a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus”, care a avut loc la acest sfârşit de săptămână, în Ploieşti, sub egida programului Ploieşti #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.

Competiţia de alergare, care a cuprins mai multe probe-destinate tuturor categoriilor de vârstă şi nivelurilor de pregătire sportivă, dar şi persoanelor cu dizabilităţi, a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, a sportului de masă şi a spiritului invictus. Misiunea a fost îndeplinită, activitatea încheindu-se cu o scurtă alergare a tuturor celor prezenţi - bunici, părinţi, voluntari, parteneri şi organizatori!

La eveniment au fost prezenţi şi INVICTUŞII-militarii răniţi sau care s-au îmbolnăvit în urma participării la acţiuni militare, misiuni şi operaţii şi care, cu ajutorul sportului, au reuşit să găsească puterea de a merge mai departe. Aceştia au alergat şi au organizat ateliere de tir cu arcul, handbike, canotaj la ergometru şi ciclism - câteva dintre sporturile la care reprezintă Armata României la competiţii naţionale şi internaţionale.

De asemenea, militari răniţi sanitari, alături de specialişti din cadrul Statului Major al Apărării, Bazei 2 Logistică „Valahia”, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari SMURD, au împărtăşit tehnici de prim ajutor de bază, din dorinţa de a contribui la educarea populaţiei în spiritul de învingător, dar şi cel de salvator.

Pe toată perioada evenimentului, participanţii au avut posibilitatea de a afla detalii legate de cariera militară de la reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Prahova si ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, dar şi informaţii despre activitatea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu dizabilităţi din Ploieşti.

Activitatea a fost organizată de Primăria Municipiului Ploieşti, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Prahova, Asociaţia EUROSpirit, Asociatia Cultural Educativă pentru Protejarea şi Promovarea Patrimoniului Tehnic, Ştiinţific şi Istoric („Suntem România!”), Asociaţia „START NOW”, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti şi Invictus Român.

Prima TV este partener media Invictus Romania.
viewscnt

Din aceeași categorie