Crede în bine! Livia Graur, alături de copiii din Ucraina

Crede în bine! Livia Graur, alături de copiii din Ucraina

Mii de refugiaţi, în special femei şi copii, întră zilnic în România. Cei mai mulţi sunt doar în tranzit în ţara noastră. Călătoresc zile în şir pentru a se salva din calea războiului. Ajung în Gara de Nord obosiţi şi speriaţi, iar toată viaţa lor este acum împachetată într-o valiză. Primesc o mână de ajutor de la voluntari. Oricine poate să ofere acest ajutor. Din dorinţa de a aduce un zambet micuţilor care s-au adăpostit în ţara noastră şi cărora le-a fost furată copilăria, Prima TV s-a alăturat ONG-ului Salvaţi Copiii. Împreuna spunem: crede în bine!

De mai bine de două săptămâni în fiecare oră sosesc trenuri cu ucraineni. Mulţi dintre ei nu ştiu unde să se îndrepte. Sunt
ajutaţi imediat de voluntari care le oferă hrană sau o variantă de cazare.

Pe măsură ce zilele trec, iar războiul din Ucraina escaladează şi copiii din România văd imagini şi aud informaţii la televizor care le pot crea o stare de nesiguranţă. Asta a simţit şi Renata, fetiţa de 9 ani a colegei noastre, Livia Graur.

Subiectul atacului din ţara vecină a fost dezbătut şi la şcoala Renatei, iar copiii înţeleg foarte bine situaţia.

Drama pe care ucraineni o trăiesc acum nu poate lăsa pe nimeni indiferent, iar cei mici încearcă să ajute cum pot.

Până acum peste 75 de mii de refugiaţi ucraineni au ales să rămână în ţara noastră. 29 de mii dintre aceştia sunt copii.

viewscnt

Din aceeași categorie