Crede în bine! Împreună construim oameni! Un vis devenit realitate

Visul unei şcoli moderne, care să le ofere copiilor toate condiţiile propice de învăţare, a devenit realitate petru zeci de elevi şi profesori din satul ieşean Zbereni. Şcoala, nerenovată de ani buni, se degradese, iar încăperile nu mai semănau a clase. Pentru că dar din dar se face rai, Asociaţia BookLand a făcut toate demersurile pentru ca micuţa şcoală să fie renovată. Cu o nouă înfăţişare şi dotări de ultimă generaţie, şcoala le oferă acum elevilor şansa la o educaţie normală!

Şcoala din Zbereni se află la doar 60 de kilometri de municipiului Iaşi. Prima generaţie de elevi care a învăţat aici au fost copii anilor 60. De atunci şi până acum i-au trecut pragul sute de generaţii care, an de an, şi-au lăsat amprenta. Odată cu trecerea timpului, micuţa şcoală din Zebreni a început să se degradeze. Pereţii clădirii s-au zgorojit, băncile s-au rupt, iar în fiecare iarnă frigul intra pe sub geamuri. Acum, aici învaţă aproximativ 80 de elevi. Cu drag de carte, fiecare îşi doreşte o şcoală cu dotări moderne. Visul elevilor, dar şi al celor 20 de profesori a devenit realitate cu ajutorul Asociaţiei Bookland care a recondiţionat micuţa unitate de învăţământ.

Şcoala a căpătat o nouă înfăţişare, iar când vine vorba de dotări, elevii nu duc lipsă de nimic.

Pentru fiecare cadru didactic, noua şcoală înseamnă modernitate şi confort.

Chair şi preotul paroh al satului a fost elev al şcolii din Zbereni. Până să fie renovată cu ajutorul asociaţiei Bookland, şcoala arăta aproape la fel ca în anii 60.

Prima Tv şi Asociaţia BookLand te invită să te alături campaniei Crede în bine! Împreună construim oameni! şi să donezi 2 euro pentru normalitatea în educaţie. Trimite un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 pentru ca demersul asociaţiei să continue şi pentru ca tot mai mulţi elevi din mediul rural să aiba şansa la o educaţie normală.

viewscnt

Din aceeași categorie