Crede în bine! Împreună construim oameni! O şcoală veche de o sută de ani a primit o viaţă nouă

 

În centrul comunei Homorod din judeţul Braşov, în inima Transilvaniei, o şcoală veche de o sută de ani a primit o viaţă nouă, cu ajutorul Asociaţiei BookLand. Iar acum copiii au un mediu potrivit pentru a primi educaţia adecvată.

Copiilor din comunităţile rurale nu ar trebui să le fie tăiate aripile, din cauza condiţiilor în care învaţă. Printr-un proiect al Asociaţiei BookLand, şcolile defavorizate din satele României devin locuri în care elevii merg cu drag să înveţe. Iar copiii….răsplatesc efortul adultilor cu zâmbete sincere. Aşa s-a întâmplat şi la şcoala din Homorod.

Într-un decor nou, modern, orele au devenit mai interesante pentru cei mici. Profesorii spun că şi prezenţa a crescut. Elevii sunt încântaţi că au bănci şi dulapuri noi, precum şi tablă modernă şi videoproiector performant. Şi cancelaria profesorilor a fost renovată.

Pe holurile şcolii, nimic nu mai arată ca înainte.

Primaria comunei s-a implicat în proiect. Gazonul, iluminatul artificial, imprejmuirea terenului au fost sarcini indeplinite de autorităţile locale.

Asociatia BookLand a reuşit să aducă schimbarea şi în acest colţ din inima Transilvaniei şi promite că nu se opreşte aici. Prima Tv şi Asociaţia BookLand te invită să te alături campaniei Crede în bine! Împreună construim oameni! şi să donezi 2 euro pentru normalitatea în educaţie. Trimite un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 pentru ca demersul asociaţiei să continue şi pentru ca tot mai mulţi elevi din mediul rural să aibă şansa la o educaţie normală.

 

viewscnt

Din aceeași categorie