Crede în bine! Împreună construim oameni! O şcoală nouă pentru un viitor mai bun

Crede în bine! Împreună construim oameni! O şcoală nouă pentru un viitor mai bun

Atunci când ne amintim de copilărie primul gând ne duce la anii de şcoală, alături de colegi şi de profesori. Din păcate, în satele din România zeci de copii învaţă în condiţii greu de imaginat. Sunt nevoiţi să meargă mulţi km pe jos, în clase este frig, iar tehnologia lipseşte. Acest lucru duce şi la una dintre cauzele abandonului şcolar. Prima TV şi Asociaţia Bookland vor să schimbe această situaţie. Împreună construim oameni şi reabilităm şcolile din mediul rural. E timpul să spunem Crede în Bine.

Şcoala din satul Metofu se află la doar 20 de km de Piteşti. Aici au învăţat generaţii de copii. Fiecare an care a trecut a lăsat urme vizibile pe vechea şcoală. Pereţii erau zgorojiţi, parchetul crăpat şi băncile rupte. Iarna era frig, iar vară în timpul examenelor din cauza acoperişului care se incingea, aerul era irespirabil.

De mai bine de 14 ani profesorii şi elevii au sperat la o reabilitare, însă renovarea costa foarte mult. Dorinţa dascălilor şi a elevilor a prins contur anul acesta cu ajutorul asociaţiei Bookland.

Mai bine de cinci luni, şcoala a fost în renovare, iar toţi copiii care învăţau aici au fost mutaţi în alte unităţi şcolare de pe raza comunei.

Visul a devenit realitate şi cei peste 70 de elevi au păşit pentru prima dată în noua şcoală. Vizibil emoţionaţi şi îmbracaţi ca pentru o mare sărbătoare.

Cei mai încântaţi au fost copiii. Bucuroşi că de la toamnă îşi vor relua locul în bancă…într-o şcoală nouă. Şi cu toţii ştiu cât de importantă este educaţia.

In reabilitarea s-a implicat şi primăria comunei. Recent autorităţile de aici au aplicat pentru un program de eficienţă energetică.

Prima Tv şi Asociaţia Bookland te invită să te alături campaniei Crede în bine! Împreună construim oameni! şi să donezi 2 euro pentru normalitatea în educaţie. Trimite un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 pentru ca demersul asociaţiei să continue şi pentru ca tot mai mulţi elevi din mediul rural să aiba şansa la o educaţie normală

 

viewscnt

Din aceeași categorie